SEACLIFF HOUSE

Alterations + Additions, Caves Beach NSW

Under Construction - due for completion 2022

An extensive renovation in Caves Beach NSW.

Caves Beach Before & After.jpg

Seacliff House

Extensive Alterations + Additions, Caves Beach NSW

Builder | Evolve Co Architectural Builders

Engineer | Skelton Consulting Engineers

Landscaper | MUD

Visualisation | Pair Studio

Stylist | Beach Road Interiors

Photographer | Beau Pilgrim

 

 

Site & Context

Caves Beach, NSW. 

Client & Brief

A home for a family of five and their sausage dog Ned. 

Design Response

Working with the existing building fabric for maximum impact, minimum intervention, this existing home is barely recognisable, yet the existing scale and proportions remain intact. The main driver of the design was to connect the interior to the exterior, through the addition of an outdoor room overlooking the ocean.

 

Dated features of the original faux 1990's home have been removed, including the large chimney and gable ends, for a more refined, paired back aesthetic, suited to the coastal location. The large garage has been renovated to retain its existing functionality and size, with the batten detailing aimed to make it visually recessive to the main home. Window hoods have been added to the existing windows for passive solar control, and louvre windows introduced to optimise natural ventilation. Solar panels and rainwater tanks have also been added to assist with the long term operational costs and sustainability credentials of the home. 

Internally the homes has been renovated to better meet the functional needs and stylistic preferences of our client, and an open plan kitchen, dining, living space created.  

Externally a new pool house and renovated pool area creates a private sanctuary and entertaining space, complimented by the low-maintenance coastal landscape design. 

Photos Coming Soon!